lördag 27 oktober 2012

Olla! Hej påre.

Kanske kan begripa varför jag nojjade över vattenkoppor? Varför jag längtade till måndag och bara ville att helgen skulle gå? För att flyget gick mot Barca såklart!! Å vikken jäkla resa. Ae. Kommer inte gå att återge, men jag ska ge det ett tappert försök. Häääääng på till Barca!

Vart ska jag börja? Damp in på Skavet aka Skavsta ganska uppe i varv. Tog plats i baren efter att ha gjort ett försök till incheckning. Tvärnit. "Ni är ju jättetidiga." Hehe. Jao.
Checka in en stund senare, efter att ha stuvat om, skillat värre att bagaget väger för mkt på nervägen... Intog planet. Jag som filbunke, tycker takeoff är jättefränt. Tyckte inte Tank då. Nu vet ja hur killarna känner det när de sitter bredvid sina kvinns som föder barn. Sönderkramad hand då :) Ah. Fick Tanka Tanken lite. Jag var ytterst sympatisk och fick stöd-skåla hela nervägen. Dyr resa faktiskt. På planet ner la vi mest pengar under hela resan, skillers.
Ner kom vi. Bussen. Var fn är bussen? Tog ett par varv på Barca airport, kände att vi hade lite otur här. Ringde möjligen ett par samtal till transferföretaget. (Här framkommer även att det tydligen är JAG som sköter snacket, för Tanks englesiska är ju klippt bedrövlig.) Men här är det aningens luddigt och ingen vet egentligen hur det blev, så jag tycker vi lämnart ;)
Vikom iaf fram till Ankart (Hotel Ancla) och blev varse att All Inclusive är inte alltid som man tänkt sej. På Ankart innebar detta:
Patientband om armen
Galon i sängarna
Loppfilt till täcke
Öl i provör
Pommes med majonäs, till frukost, lunch OCH middag.
Trälig personal som ska olla ALLT.
Skotvång i restaurangen
En pinnsmal spanjack som hette Eduardo som trampa hiss.
Städpersonal som inte fatter.

Apropå städ. Upp flyger dörren. Tanten skriker: "Olla!"
"Later" svarar Tanya.
Städtant ler och nickar, börjar bädda.
"Fnnnn, ho fatter ju inte!"
Fick ta till skenbenet och dra ett ankrace genom korridor'n. För OM vi hade varit kvar när hon fick syn på vår balkong, då hade vi legat risigt till. Där hade nämligen Tanya obehavat nåt vansinnigt. Vippat ut askkoppen, hällt ut kaffe (nä ok DET var jag) dessutom stod det 8 drinkglas sedan kvällen innan. Så, som sagt. Ropade Olla till tanten. Tog tag i skenbenet och sprang. Trälit när det blir sådär :P


Efter ett tag upptäckte vi var de hade lagt sina psetas. I spa-avdelningen! Fin-fint. Lite för varmt i bastun barre. Kollade till hållbarheten på inredningen, klättrade lite bland vattenfallen. Det fick man inte. Man fick inte heller ta med sej dricka in i spa't. Men fatter inte di språket, så gör inte vi ;)
Man fick faktiskt inte heller ta upp dricka på rummet.
En eftermiddag skulle Tank hämta lite proviant från baren. Kom tillbax till patientrum 510 helt uppjagad. Och det var just så. Balanserandes två provrörs-öl förbi förbutiken hör en röst:
"Hallååå!! Ollaaaaa!!" Klart man måste sätta fart på skenbenet och jobba in ett ankrace då. Samt spela klippt oförstående - igen. Läste senare på lilla tilldelade lappen:
It's not allowed to take food or drinks to the room. Fattar fortfarande iiiiingenting.

 


Vid ett tillfälle stod vi och väntade på att Eduardo skulle trampa upp hissen. Ut från ett rum kliver två ganska så överviktiga ungdomar. Hissdörren öppnas och de kliver in. I hissen befann sej redan en farbror med trälig ölbuk. Då gick larmet. Hissen tvärtjuter och T och C får bita sej i tungan. De två större modellerna tar nästa hiss och vi...asgarvar. Pound the alarm har myntats och blir ett stående skämt i hissen. Bara lite små-trälit när jag glömmer bort att engelska fattar alla. Vid ett annat tillfälle befinner vi oss i hissen. Två gubbs vill kliva på. Jag säger då:
"Nä. Kommer aldrig gå. Blir pound alarm på den vettu." Hissen skriker. En gubbe får kliva ur. Den andra ler lite, drar in magen. ler lite till och jag dog just där och då. Smart. Verkligen.
Ja fasen vad vi har råkat ut för konstigheter, kan inte begripa.
En förmiddag tar Tank knatet ner till baren för att hämta öl.
"Nooooo. Nono. 11 o'clock."
Klippt nekad. Totalt te'sagd. Har aldrig sett en sån gamnacke på Eriksson. Inte så ofta hon blir tillrättvisad och måste foga sej heller. Det händer trälit sällan faktiskt.
Jag skratta så tårarna spröt.
"Excuse me. Yesterday u forgot a sweater at the bar." Ett par engelsmän är hjälpsamma med komihåget. De menade att kvinnan i baren tagit hand om tröjan. (Som T!! glömt. MIN tröja. Märklit.)
Men när vi frågar kvinnan får hon svåra språkproblem och skyller allt på receptionen. Vi gissar på att hon var grymt underbetald. Tröjan kan vi alltså anse bortsupen, men det var oxå det enda och vi anser ändå rätt nöjda =)
Nattlivet var klippt dött. Provade en kväll. Fick vägbeskrivning förbi en rund båt? Oj vi letade.
Vi hittade aldrig den. Men ljuset gick upp när vi passerade "a roundabout". En jäkla skillnad skulle jag säga ;)
Näste hittepå: Gaddning!!
Tank ska alltid vara värst och drog två. Men tillsammans fick vi till'et och drog ankart över foten. Minne, men har naturligtvis fler betydelser :)

 
Nu kör vi bildbomb på resten av alla dumheter vi gjorde under veckan! Nejdå, inte alls..... Lugnt å fint gick det till!
 
 


 
 
 
 
 

 
Jag bara oooorkar inte skriva mer omet! Ett 100-tal bilder till finnes. Kanske kommer en komplettering med mer bild och txt en annan dag, eller så anser vi oss nöjda. Alla galenskaper ska kanske inte delges ;)
Nu lördag kväll. Ska piffa till solbrännan och åka till J-lo på pizza och vin. Det blir la trevlans!
 
 
Have it KING u all!
(Notera plastfoten dåh ;)

 

2 kommentarer:

 1. Kunde inte haft en bättre vecka!!
  O ingen mer än du kunde gjort den sååå förbannat underbar! Love ya!

  SvaraRadera
  Svar
  1. =) Håller naturligtvis med helt och fullt! Löv u 2!! /Ordf. klubben för inbördes beundran.

   Radera