tisdag 30 oktober 2012

Aggresivt provokativt? Hoppas det!

Idag kl blablablaaa gick jag ut. Sen gick jag in. Efter det åkte jag hitochdit. Spenderade ett par timmar därådär. Sen var jag lite varstans och efter det kände jag att nu var det dax att fixa med lite dittådatt.

Fan så intressant. Jag anser att de mest ointressanta bloggar att läsa är de som följer mönstret ovan. Och ja, jag vet. Jag gör det också ibland. Återger dagen med var jag varit eller vad jag gjort. Kan ju naturligtvis inte döma ut det helt, för om man inte har en blogg i ett visst syfte, tex yrkesrelaterat, blir det ju lätt som ovan. Det som är så fruktansvärt intetsägande är när det händer vid v_a_r_j_e inlägg. Ofta följer vi ju till stor del samma mönster. Man har sina rutiner, vi jobbar äter sover. Men vet du, det gör i princip alla. Med risk för att låta fruktansvärt anti måste jag bara få skriva ur mej det här. Och nu tänker säkert ett par stycken: Men läs då för fan inte, om det är så ointressant! Och nej, egentligen borde jag gett upp vissa för länge sen. Men någonstans vill jag känna att hoppet finns där. Denna människa kanske har gjort något spännande idag, det KAN ju komma något extraordinärt :)
Dessutom vill jag inte tappa tilltron på människans utveckling. Kanske kan en förändring ske, helt plötsligt kanske det kommer ett inlägg om en tanke eller fundering, något som kan leda till att en annan människa får fundera litegrann? Eller en aning provokativt för att leda till diskussion? Nej hu, törs man det?
Åh jag vet att jag och mina åsikter irriterar ibland. Men, tack gode gud för det. För mycket, mycket hellre det än att vara en slätstruken människa som följer massan och aldrig törs sticka ut någonsin.
Jag är också medveten om att alla människor är olika, har olika behov. Men jag kan inte för mitt liv förstå vad meningen med bloggande är om man vid varje inlägg skriver... ja om samma saker som igår. Möjligen kan jag köpa ett syfte som har betydelsen "dagboksfunktion". Fast knappt, för om det ändå står samma, kan man ju lika gärna kopiera mån-sön för att sedan välja klistra in där det står "nytt inlägg".
Oj vad anti jag blev. Men det finns vissa, kanske triviala, saker som triggar.
Man behöver inte lägga ut hela sitt livs historia. Man behöver inte ständigt ha en massa åsikter. Man behöver inte glänsa med nya upptåg hit och dit.
Men for hell. Variation. På allvar ska jag nog ge upp ett par bloggar jag följt, pga bristande intresse.
Karin, en av min närmsta vänner, följer så många bloggar att hon slutat räkna. (Hon har dessutom aldrig erkänt, eller berättat hur många vi faktiskt talar om...!) Jag vet att hon vid flera tillfällen svarat: "Nej den läser jag inte längre, alldeles för tråkig", då jag frågat om en speciell blogg.
Det jag beskrivit ovan är vad JAG anser är anledning till att inte orka fortsätta läsa. Måste fråga K om hennes anledning(ar). Har DU som läser här, kanske övrig input att komma med? Jag är rätt nyfiken av mej på det här. VAD anses givande att läsa om? Varför fortsätter man läsa, alt. sluta läsa?

Och vad som nu faller mej in är, undrar hur många av mina vänner som tänker: "Jaha, det är min blogg hon menar." På det skulle jag svara troligen inte, men kanske.
Känner du dej provocerad? Påhoppad? Fint. Då har det skapat en tanke.
Blev du förbannad beredd att gå i försvar? Ännu bättre.
För ge mej gärna en reaktion, det händer tyvärr alldeles för sällan.
Eller jo, saker framkommer bakvägen, som tidigare nämnt. Men vill inte den eller de diskutera saken så var det troligen inte så viktigt för mej att veta. Verkar som det var av större vikt för den eller de som kände ett behov att uttrycka det. Fast till någon annan.
(Den faktiska upprinnelsen till denna tankegång är faktiskt en chat med Bill, där vi diskuterade....Hm, unika männsikor kan vi väl säga.)

Och nu mina vänner och övrigt löst folk ska jag berätta om min dag ;) Men det handlar endast om extraordinära händelser så naturligtvis är det helt ok :P (Men lovar att beskriva kort, för inte fasen är det så intressant, men det var ju det där med dagbokssyfte, remember?)

Morgon: Hämta Emmie för besök på ögonkliniken. Förbättrad syn, men inte så pass som önskat. Blir lapp för ögat 4 tim varje dag fram till januari. Stackars kickan, hon vill inte :/

Fm: Mys med dottern, sams i flera timmar. (JO, det är extraordinärt!)

Em: Fick hjälp av Danne att åka till tippen med ett lass bröte, åkte sen och köpte ny tv.

Kväll: Lastade in gamla tv:n i D's V70 för transport till Tanya. Tv-fan välter och hela bakrutan går åt helvete. Tv-n höll. Tanya blev nöjd, Danne fly förbannad och jag känner mej osäker i mitt ställningstagande här.... ? Ogillar som påtalat osäkerhet och ska fundera vidare över om jag på samma gång klarar att:
1) Vara skitnöjd med min nya tv.
2) Glädjas med T som slapp lägga pengar på ny Tv och fick ärva min.
3) Känna förtvivlan och vara klippt arg över bakrutan.

Knivigt det där ;)

Angående blogg-direktiv, eller vad jag nu skrivit om idag. Bilder sägs vara ett måste, annars orkar ingen läsa. Jag lägger mina sist, jag hoppas det känns ok? Svara dååååå! ;)

Världens finaste prickiga pojke

Blivande säljare på Elgiganten?
 
Den ungen. Går alltid sin egen väg.
Får tänka att man har bidragit med något positivt?! ;)
 
Nya tellie! :)

Rutans skillade piffning. Otacksam som jag är eldar jag upp den.
Ger fasen i att köra ett tack-race ikväll. Kan ju inte göra bort mej nu och upprepa samma sak kväll efter kväll ;)
Istället vill jag skicka över några speciella hälsningar till Karin & Patrik samt Samuel & Anna som i dagarna fått barn. Hoppas vi ses snart och massa många grattis från Vete =)
Jajajajajaaaaaaa. Jag är oxå tjatig. Men tycker att det är så kul. Med solbrillebilder. Här kommer en från Spanjacko!
 
Have it King u all!
 


2 kommentarer:

 1. Jag tror att man själv tycker sin egen blogg är trälig och att man upprepar sig medans andra sökert inte uppfattar det så ( förutom du då ;-) ) men visst är variation jätteviktig och alltid en utmaning.
  Där handlar det ju oxå om hur privat man vill va.
  Jag personligen lägger mig inte i HUR privat man är men jag är allergisk mot att säga A men inte B . Spotta ut eller håll käften tycker jag :-)

  Bloggvett för övrigt: Bilder, ett måste, om dom är sist eller inte spelar ingen roll.Jag tycker det är kul att du lägger dina lite som ett mönster. Ger ett bra helhetsintryck .
  Texten: Jag ogillar för mkt text utan luft emellan.
  Jag vill läsa mina bloggar snabbt, inte läsa en novell, men det är min åsikt.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra åsikter Lina och jag är ju naturligtvis inte förvånad!
   Lite därav som du faktiskt är en av mina äldsta vänner och varför vi stått ut med varann? ;)

   Jag skriver, som rubriken säger, ofta med en baktanke. Texten är ofta riktad, eller grundad på något visst. Vet inte om det betyder säga A men inte B, men jag kan hålla med dej i det.

   Tack för åsikter, och många, massa kramar!!

   Radera