lördag 3 november 2012

Dagen då allas dåliga samvete ska stillas.....

Så blev det då Alla helgon. På sätt och vis är det bra att det finns en speciell dag. Då har man dagen på sej, och jag sköt bara upp utflykten till kl. 15 innan vi kom iväg. (Alltför illa. Sista timmen sittandes på soffan, kunde inte riktigt resa mej.) Men å andra sidan gillar jag inte den komersiella aspekten av det här, som det blivit. Halloween och Alla helgon är för mej två helt olika saker, även om jag naturligtvis förstår att det hänger samman. Men det ena ploj och det andra allvar. När man sedan kommer till kyrkogården pågår en hysteri istället för lugn. Eller är det min tolkning kanske?

För vår del innebar det leta parkering i 10 minuter, totalt bilkaos. Blev irriterad, gav fn och tog gräsmattan. Ur med ungar, som undrar var vi är - vad vi ska göra - varför - hur - och när ska vi åka hem? In till minneslunden som naturligtvis är bedårande vacker, men full med folk. Allas dåliga samvete ska stillas idag, även mitt.

Stunden blir ruskigt känslolös, kaoset är totalt och det enda som egentligen känns av är något sorts antiklimax. Jag hade fel sorts förväntningar på den här stunden och det borde jag naturligtvis insett på förhand. En stund av ro och eftertanke där minnen ska vara i fokus är inte lätt att frambringa mitt i allt detta. Det var en fin stund ändå vi hade där jag och barnen.
Emmie fick bestämma var morfars ljus skulle stå och just här är enda påtagliga känslan jag får under hela tiden vi spenderar där. En liten ilning passerar genom kroppen just när Emmie placerar ut ljusen. Genomtänkt och noga. Hon är oerhört noggrann med sin placering och hon vet exakt var de ska stå. Hon vandrar genom hela minneslunden med bestämda steg och tvärstannar vid en viss plats. Hon har aldrig varit här tidigare och jag vet inte vad jag ska tro, men vet vad jag vill tro. "Här mamma. Här vill morfar ha ljusen."

Den tanken och känslan tar jag med mej. För i nästa vecka behöver jag gå dit igen, bara för att uppnå det jag tänkt mej. Nämligen jaga ifatt några känslor. Men som sagt vackert var det:

 
 
 
 

"Här mamma. Här vill morfar ha ljusen."
 
 
Med varsitt ljus till morfar, mina fina två <3
 
Och nu gör vi då ett hopp från Alla helgon till Halloween.
Efter stunden på kyrkogården var det väntetid på att mormor skulle komma hem, Emmie ville i vanlig ordning sova där. Väntetiden spenderades helt otippat hos Tanya, som hade åtagit sej lite smink-jobb. Markus skulle på partaj och ett halvt ansikte skulle förvandlas till blodig massa. Hon är riktigt säker den där bruden på att sminka och det blev sjukt bra.
Han konstaterade torrt att det kommer bli dåligt med hångel ikväll, och vi höll med. Han såg riktigt trälig ut i ansiktet och jag blev rädd av att se honom på håll. DET kan vi kalla träliga förutsättningar ;)


 
Måste bara få nämna något om gårdagskvällen också. Fick kaffebesök ganska sent och hade en jättemysig pratstund. Alltid trevligt som sagt att få Irl:a och vara social även då man har barnen hemma. Blir lätt lite mindre av den varan annars, naturligtvis. Kanske kan gårdagen upprepa sej, det vore trevligt.
Kommer osökt att tänka på Linas kommentar häromdagen. "Tycker det är irriterande med folk som säger A men inte B. Ut med språket eller knip käft tycker jag!"
 
Så denna passar jag över till Lina ;) Så tycker du ja. Jag tycker det är kul att jävlas lite och inte lägga hela storyn. Och det där med att knipa käft, ah du vet darling ;)
Puss påt!
 
Summa: Bra dag!
 
Have it King u all!

3 kommentarer:

 1. Jag är ju inte den som inte bjuder upp till dans gällande diskussioner, men här håller jag faktiskt med dig.
  Det är skillnad mellan att säga A men inte B och att vara privat.
  Privat är jag med och det vet du :-)
  Med att säga A och inte B mena jag mer att man skriver om nåt som hänt, kanske nåt man är frustrerad för eller likande, sen säger man inte vad.
  ja gränser är kanske hårfin och smaken är ju som baken men jag gillar inte såna bloggstilar men däremot får man gärna hålla saker privata,speciell när det hanslar om andra personer. Det handlar ju om respekt för nån annan med.
  Fina bilder fårn kyrkogården med. Starkt jobbat! Tillbaka med dig! Puss å kram

  SvaraRadera
 2. Men det är ju underbart! Eller ska jag kanske säga *puh* ;)
  Jag älskar ju som sagt diskussion, men här är man nöjd med medhåll ska gudarna veta.
  Kvinnan som har svar på ALLT, och här går man bet om diskussionen sätter fart.
  Bra som sagt att vi är ense, hoppas det fortsätter, haha!
  Ska tillbaka, lovart! Tycker vi ska ses i veckan oxå vännen, det är alldeles för länge sen, puss å kram!

  SvaraRadera
 3. Tycker jag! Hör av dig när du känner att du har tid och framförallt lust. Kram

  SvaraRadera