tisdag 19 februari 2013

En Ulf klockan 06.20.

Det ni. Det är inte var dag det händer, men det hände mej idag. Jodå, jag är fortfarande lite smått i chock. Men jag bjöd på kaffe, visade runt och småpratade med karln så han skulle känna sej hemma.

Så här kan det gå till om man åker till jobbet kl 06 och vet att det ska komma en vikarie, men man har ingen aning om vem som kan tänkas dyka in. Det var en Ulf. Det hör ju inte till vanligheterna att vi har manliga arbetskamrater, tyvärr. Ännu mer sällsynt är herrarna runt 60 med fluffigt vitt hår som heter Ulf. Min oro stiger en aning när jag inser att strax har 8 stycken barn anlänt och med Ulf vid frukostbordet är det inte säkert att detta kommer flyta på riktigt så bra som det brukar. Små barn blir ofta rädda för Ulfar i 60-årsåldern. Kommer på mej själv att väsa ut en suck mellan tänderna när jag bjuder på kaffe.
8 barn anländer. 7 barn är helnöjda med Ulf som frukostgäst. Nr 8 är klart skeptisk. Nr 8 blänger under lugg och vägrar äta. Nr 8 markerar tydligt sin skeptism genom att vända ryggen mot Ulf och fyrar av ett leende mot mej. Gött. Vi är överens 8:an och jag. Nejdå, både jag och 8:an har snart accepterat Ulf. Det är en lågmäld liten späd man som dricker sitt kaffe lite fort och sedan börjar tvätta av yoghurtkladdiga ungar. Ja 7 stycken, 8:an håller sej fortfarande i närheten av mej.
Sjukt bra arbetsfördelning. 7 till Uffe, 1 till mej.
Bra arbetsdag, trots mitt morgonväs och smått suckande. Ulf var en hyvens kille som redde det hela bra. Duktig på sin sak, han fick ett par timmar hos oss imorrn oxå. Men då är jag ledig :)

Efter den starten på dagen kände jag mej redo att ta mej över vilket eventuellt hinder som helst.
Nästa utmaning var ju då att komma iväg till gymmet. Och tänka sej att jag redde även det.
Duktig som fasen  innebär duktig träningsvärk i armar/axlar ikväll. Men påt igen imorrn, vi tränar väl bort det, right?!

Annars på dagens agenda...Tvättstuga. Leverera kläder till ungarna hos deras far. Kaffe hos T.
Ett hinder klarade jag inte av idag. Handla. Det blev visst övermäktigt.
Eller som T resonerade:
-Har du mjölk?
-Ja.
-Har du kaffe?
-Ja.
-Du behöver inte handla.
Det är så skönt när någon annan tänker åt en ibland. Och tar tuffa beslut. Sjukt bra, thanx darling!

Ingen Ulf klockan 06.20 imorrn. Då blir jag sjukt rädd. Så dags vill jag inte träffa någon alls. Men vid 07 tänkte jag infinna mej på gymmet. Men det stannar nog vid en tanke.... Mer troligt att klockan hinner bli 9 iaf, men det är ju ändå rätt bra...Ikke sant?!

Have it King u all!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar