lördag 11 januari 2014

Dagen då jag skulle plocka ner månen.

Ibland ska saker och ting bara jäklas. Bara för att, känns det som. En dag med tjurig inställning blir jag förbannad och stressad. En dag med något mer positiv inställning kan jag se det som en prövning för att hitta nya sätt och andra vägar för att nå målet. 
Men den här dagen, då jag ställdes inför ett problem som var lika enkelt att lösa som att plocka ner månen... Då brast det efter ett tag. Då vill jag bara påpeka att min inställning från början var positiv. Vid de första motgångarna lyckades jag klura ut alternativ. Igen. Och igen. Men när plan A, B, C OCH D gått åt helsicke börjar jag bli lätt irriterad. Nej det var sanning med viss modifikation. Jag var faktiskt riktigt upprörd. Och i klarspråk asförbannad. 
Det som gjorde mej mest arg var att plan A borde ha hållt. Det är egentligen inget som skulle behöva diskuteras. Jag följde nämligen konstens alla regler, precis som man ska göra. Men hur fan jag än bar mej åt så var det nån jävel som drog i ett snöre och tyckte att månen skulle sitta högre upp. 
Plan B, C och D gick ut på att försöka hitta omvägar, kryphål eller lura någon att hjälpa till. Men icke. Folk är inte särskilt välvilligt inställda när det handlar om att utföra ett ganska omöjligt projekt. 
Ok, jag kan litegrann förstå. Det krävs ju ändock lite prestation av den som ska hjälpa till. Hjälpa till är ju faktiskt att göra någon en tjänst. Och det kanske inte vem som helst vill göra för vem som helst. 
Men slutet gott, allting gott. Plan E visade sej vara lösningen. Min sista utväg var att gå till högsta ort för att beklaga mej och uttrycka frustration. Bland alla dessa paralleller kan vi ju då säga att det var NASA som fick rycka in för att hjälpa mej ur mitt lilla haveri. De som kanske inte egentligen åtgärdar utan bara studerar på håll. 
Ibland får man vara nöjd över att vara talför. Och kanske hjälpte det att vara irriterad oxå. 
Månen? Nä, det är rätt omöjligt att plocka ner den. Ja om du inte heter Gru och är en figur i "Dumma mej".
Men prova själva att få tag på Kvinnohälsan ska ni få se. Försök i en veckas tid, tala sedan om för mej hur man gör.
Jag lovar, det är ungefär lika enkelt som att plocka ner månen.

Have it King u all!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar